Gå til nyhedsoversigt

Bowler på deltid, og stylist på fuldtid

Mød Anna! Hun er 21 år og arbejder deltid i vores bar på Sønder Boulevard. Men hun har ikke helt fri, når hun ikke står bag baren! Hun er nemlig selvstændig stylist. Det har vi spurgt lidt ind til, og om tips til dem som drømmer om samme karriere og her er, hvad hun har at sige:


"Jeg har arbejdet selvstændigt som stylist i ca. 1,5 år, men det er først efter jeg kom hjem fra Australien i marts, at det er begyndt at gå rigtig godt. Nu styler jeg fx en af Danmarks største artister, Tessa.


Jeg har altid været interesseret i mode, men under coronanedlukningen begyndte jeg at tage billeder af mit tøj og poste dem på Instagram. Langsomt begyndte jeg at samarbejde med brands og lave content for dem. Det gik op for mig, at jeg elskede tøj og var sikker på, at jeg en dag skulle designe selv. Men jeg indså hurtigt, at jeg ikke havde tålmodigheden til at sy, så det droppede jeg hurtigt igen, hehe. 


Efter jeg blev student i 2020, søgte jeg en masse praktikpladser i modebranchen for at afprøve branchen og se, om det var noget for mig. Jeg blev praktikant hos The Vintage Bar, hvor jeg lavede forskellige opgaver for dem. Jeg endte med at sidde i den kreative afdeling og være en del af alt content creation til sociale medier, kampagner, hjemmesiden osv. Det var virkelig sjovt, og jeg lærte utrolig meget under min praktikperiode. Da jeg stoppede hos The Vintage Bar, begyndte jeg at assistere en stylist, jeg fandt på Instagram. Mit første assistentjob var et kæmpe fotoshoot på Søpavillonen. Vi var et hold på 30-40 mennesker, tror jeg, og jeg var helt blown away over, hvor fantastisk en dag det var. Da jeg gik derfra, ringede jeg til min mor og sagde, at jeg skulle være stylist. 


I marts kom jeg hjem fra Australien, efter at have boet der i 5 måneder. Et par dage efter jeg var landet, ringede en person fra Universal Music til mig og spurgte, om jeg var interesseret i et job for Tessa. Jeg aner faktisk ikke, hvor hun havde mit nummer fra, men siden da har jeg arbejdet med Tessa, og det er det fedeste job nogensinde.


Jeg bruger rigtig meget tid på Pinterest for at finde inspiration, og jeg elsker at se gamle musikvideoer og film for at blive inspireret. Jeg prøver så vidt muligt kun at shoppe brugt og være bæredygtig i mit arbejde. Når jeg er på jagt i genbrugsbutikkerne, finder jeg rigtig meget inspiration. Jeg elsker 90'erne !!


Jeg vil nok sige, at mit sjoveste projekt har været at style Tessa i hendes nyeste musikvideo, 'Ding Dong'. Jeg er så tilfreds med mit arbejde til det projekt, og det var en virkelig sjov dag. Jeg havde aldrig prøvet at lave en musikvideo før, så det var ret vildt, at den første jeg skulle lave var med the Queen herself :))


Hvis man gerne vil arbejde som stylist, vil jeg klart anbefale at starte med at kontakte nogle stylister og fortælle dem, at man gerne vil ind i branchen og gerne vil prøve at assistere. Det er oftest ulønnet, men det er en kæmpe investering, og hvis man brænder for det, er det det værd. 


Der får man nemlig virkelig en fod ind i branchen, møder en masse mennesker og finder ud af, hvordan det hele fungerer. Jeg undrede mig altid over, hvor stylister fik alt tøjet fra, men det fandt jeg hurtigt ud af, da jeg assisterede en dygtig stylist for nogle år siden og hjalp hende med at køre rundt og hente tøj hos PR-bureauer.


Og så vil jeg råde til at være opsøgende selv. Skriv til fotografer, makeupartister og modeller om de vil være med på et projekt. Jeg har selv lavet rigtig mange gratis fotoskydninger, hvor alle på holdet arbejdede gratis for at få noget til deres portfolio. Og så har man også helt frie tøjler til at udfolde sig kreativt."


Hvis man skulle være interesseret i Annas arbejde, så kan I finde hendes Instagram lige her: @anna_reesen