Gå til nyhedsoversigt

Den største udfordring ved at have en drøm

Den største udfordring

 

Da vi startede OLIOLI var vi hhv. 21 og 22 år gamle, men arbejdede allerede på konceptet et år inden da. Vores rejse med at komme i gang var ikke nem, da vi - udover at trække maks på SU lån og opsparinger - måtte finde ekstern kapital. Vi havde gennemarbejdet konceptet ved at lave en forretningsplan på 60 sider, der beskrev alt fra farver og logo, menukort, markedsføringsplan til vagtplaner og indkøb. Alt var gennemtænkt, så godt som vi nu kunne uden at have produktet i hånden. 


Vi synes at vi havde lavet et gennemført koncept og med passionen om at skabe mere end bare mad, troede vi meget på OLIOLI. Derfor gik vi også til banken for at få et lån. Men her kom den største udfordring igennem de første år af OLIOLI - vores alder. Hvad vi troede ville være et nemt og simpelt lån hos den første bank vi spurgte, førte til at vi fik fem afslag hos fem forskellige banker indtil at vi mødte en bankrådgiver, som troede på os. Det samme skete da vi skulle finde vores allerførste lokale, hvor få udlejere troede på så unge drenge med blot en idé. 


At være ung medfører typisk til begrænset erfaring, så derfor er det også vigtigt at man gør sit for at kunne modbevise modparten. Hvis du har en idé, så sørg for at gennemtænk det så godt du kan og få andre til at kigge på det inden, at du sætter det ud i verden. Jo mere gennemtænkt det er, jo mere overbevisende virker det for modparten, som sidder på den anden side og leger djævlens advokat. 


Noget som vi har lært meget af er, at man ikke kan gøre alting selv, selvom man måske til tider gerne vil. Find dine styrker og svagheder, og få dannet en relation til de mennesker, som kan hjælpe dig med dine svagheder. Saml et team omkring dig og løft hinanden. Rejsen er også sjovere, når man har nogle at dele den med end at gøre det hele alene. 


Vi har igennem de seneste seks år oplevet mange op- og nedture, som vi heller ikke altid har kunne styre selv. Alle laver fejl og det er også helt ok, men det er særligt nedturene og udfordringerne, som man skal huske at lære af. Brug nedturene til at lære af - stil dig selv det spørgsmål om hvad der gik galt? Og hvordan undgår jeg at det sker igen? 


Men vigtigst af alt - så husk og tro på dig selv. Det kan være svært at forudse resultaterne af ens arbejde eller idé, så nogle gange skal man også bare tro på sig selv og kaste sig ud i det, særligt hvis man har gennemgået de tre overstående råd.