Gå til nyhedsoversigt

Olivia om indre balance

I anledningen af det nye år ser vi ofte at der er en del nytårsfortsæt i forbindelse med sundhed. Det primære fokus plejer at omhandle mere træning eller en sundere kostplan, men vi mener at generelt sundhed handler om en balance i hverdagen. Derfor har vi bedt vores venner & samarbejdspartnere om at give råd til både mental balance, indre balance og fysisk balance.


Om indre balance

Olivia har tidligere været en del af vores team, men i dag underviser hun yoga sessioner, giver massagebehandlinger og faciliterer yoga retreats på hendes families oliven farm i Grækenland. Hendes vision har, længe før hun blev bevidst om det, altid være at hjælpe og guide mennesker. 

Igennem forskellige redskaber, som yoga, dans, meditation og kropsmassage, støtter hun mennesker til at skabe en stærkere forbindelse til deres inderste kerne. Hendes motivation er at mærke på eget system, hvordan det føles at bruge alle de her erfaringer, til at tage ansvar og udleve sit fulde potentiale.

Hendes virksomhed er drevet af en kæmpe passion for at sprede effekten af de her redskaber. Hun tror på, at det er nødvendigt at lære sit system at kende, hvis man vil leve et liv, der fylder en med glæde og mening. 


"Kender du følelsen af at blive hevet i begge retninger på samme tid? Følelsen af at være 'splittet' og ikke vide, hvad der ville være den bedste beslutning for dig at træffe lige nu?

Dine venner kimer dig ned, og spørger om du vil hænge ud. Det socialt rigtige/mest accepterede, ville være at tage med. Du er jo den der altid er klar, og den man altid kan lokke.. Men der er mere på spil for dig, end bare byturen. Du vil gerne være ‘den’ man kan regne med, en der bliver holdt tæt inde i kredsen og der er  måske oven i købet sneget sig en underliggende frygt for at blive valgt fra med i hele suppen af overvejelser. 

Men du kan mærke, en lille stemme, en ulmende  følelse, noget der kommer helt nede fra maven af, vi kan kalde det din intuition. Den fortæller dig: “Bliv hjemme. Bare i dag. Du har brug for hvile. Du vil se X-factor, læse den bog du har gemt væk og har heller ikke lyst til at bruge dine penge på øl den her weekend. Du har også sagt til dig selv mange dage i streg, at det vil være fedest at vågne frisk op i morgen og drikke en morgenkaffe ved havnen. Bliv hjemme og hvil.” sagde stemmen. 

Jeg er sikker på, at vi alle har stået overfor ovenstående eksempel før i vores liv. Eksemplet med at tage hen og være social vs. at blive hjemme, kan skiftes ud med lige det du mærker relevant for dig. 

Det kan være forventningerne til dit arbejde. At du presser dig selv til at præstere på dit job og konstant oplever følelsen af ikke at være produktiv nok, samtidig med, at du egentligt ønsker at bruge på din hobby. Der er dissonans mellem dine pligter og det du i virkeligheden ønsker, hvilket afføder følelsen af ikke at finde tid til at fodre din kreativitet nok.

Alt det her kan puttes under en paraply, vi kan kalde: INDRE BALANCE. For hvorfor er det så vigtigt at have balance i dit liv? Hvordan får man det, hvis man er blevet hevet så meget i armen, at den indre stemme har slukket sig helt? 

Visualiser for dig, at du er et pendul. En sten, krystal eller andet objekt, der hænger i bunden af en kæde. Pendulet er din intuition og der hvor du er i balance, hvor du lytter til dine behov og træffer valg fra dit hjerte. Der hvor du ikke stiller spørgsmålstegn til, om du skal blive hjemme, men bare gør det, hvis du har lyst til det. Der hvor du tør at stå ved dine valg, og tager ansvar for at du måske gør det anderledes, men mærker at det er OKAY og så cool at stikke ud og gå med intuitionen. Din indre balance, hvor du mærker - jeg er lige hvor jeg skal være.

Pendulet svinger fra side til side ved hjælp af tyngdekraften, og ender på et tidspunkt tilbage i midten igen, i balance. Men det svinger og det svinger os ind og ud af balance hele tiden. Du kan gå helt beroliget, fuld af ny energi og fri fra tankemylderet fra en massagebehandling, til at modtage et opkald af din mor, der igen får overfuset dig med informationer og er passiv aggressiv over det manglende engagement til familie fødselsdagene. Det trigger dig, og får dig ud af balance - og det kan ske fra det ene minut til det andet. Det er HELT normalt, og meget naturligt. Vi skal udfordres, og vi skal mærke de helt tunge svingninger for at lære vores balancepunkt at kende. 

Jeg vil invitere til, at du prøver at bruge pendul-metaforen til at reflektere over:

 • Hvad får dig ud af balance?
 • Hvad bringer dig tilbage i balance?

Når jeg har klienter til massagebehandlinger eller jeg guider yoga sessioner, væver jeg altid ‘balance’ med ind i rummet. Det gør jeg fordi, det er et kæmpe tema for os alle, og at gå for længe ude af balance kan bære mange negative, tunge følgesvende med sig - som for eksempel en stresset og spændt krop, et tankefuldt hoved eller en følelse af tomhed/meningsløshed.

Det er vigtigt at finde sit balancepunkt, fordi det er springbrættet for at leve et liv i overensstemmelse med sine inderste ønsker. Det jeg skrev tidligere - hvor du mærker, at du er lige der, hvor du skal være. 

Heldigvis, er der SÅ mange steder at søge hen, for at undersøge og udforske, hvor dit balancepunkt er. Og jeg lover dig, at jo mere bekendt og tryg det sted inde i dig bliver, desto lettere bliver det at vælge det til.

Jeg vil dele med dig, hvad jeg lever efter og praktiserer. 

Disclaimer: Vi alle er smukke, forskellige væsner, og hvad der svinger mit pendul er ikke nødvendigvis det samme for dig, så husk at din intuition er din bedste ven. Og det er aldrig for sent at undersøge. 

I yogaens verden snakker vi om yin/yang og hvor vigtigt det er at praktisere begge sider, for at mærke indre balance.

YIN-PRAKSIS: Når vi connecter med vores yin side, er det feminine, blide, modtagelige, observerende og kærlige. 

 • Lange ture i naturen
 • Modtage en massage 
 • Restorativ yoga, dybe stræk, langsomme rolige åndedrætsøvelser (tip: søg ‘vekselåndedræt’)
 • Skrive dagbog 
 • Lange snakke og udtrykke sine følelser. Cry it out.
 • Acceptere og overgive sig

YANG-PRAKSIS: Når vi connecter med vores yang side, er det det maskuline, vores drivkraft, motivation og det der er fyldt med power. 

 • Få pulsen op, danse og svede
 • Vinyasa, power yoga, åndedrætsøvelser, der skaber varme (tip: søg 'kapalabhati' åndedræt)
 • Lære noget nyt, udfordre sig selv
 • Sætte grænser og udtrykke sig uden filter. No bullshit. 
 • Tage action
 • “Get shit done”

Brug ovenstående til at mærke efter, hvorvidt du hælder mest til yin eller yang. Hvad tiltrækker dig, og falder dig mest naturligt. Derefter kan du udfordre dig selv til at integrere mere af det modsatte. Vi har brug for kontrasterne, og balancepunktet er imellem de to energier. Yang skal have sin yin, og yin skal have sin yang. De er som to uadskillelige sjælevenner, der lever harmonisk sammen. 

Hvis du enten er blevet mere forvirret, eller føler mere klarhed, så er der flere måder jeg kan støtte dig på. 

YOGA RETREAT: @theolivefarmproject

Jeg afholder yoga retreats på min oliven farm i det sydlige Grækenland, igen til maj, hvor vi udforsker, udfolder og finder ind til vores indre balance, og praktiserer det på alverdens måder. 

YOGA, MASSAGE & EVENTS: @oliviaandreasen

Her deler jeg hvad jeg ellers tilbyder, af yoga, lyd bade og meditationer samlet i events, i forskellige dejlige venues. Hvis du ønsker at arbejde med mig 1:1, så tilbyder jeg terapeutisk kropsmassage.