Gå til nyhedsoversigt

Opskriften på et usandsynligt venskab: Karla og Melanies rejse fra kollegaer til rejsepartnere

Mød Karla og Melanie! Karla er 21 år, og til daglig fungerer hun som General Manager i vores bar på Amager. Melanie er 23 år gammel og tidligere General Manager, men arbejder nu som deltidsmedarbejder. Udover at være kollegaer er de også en vigtig del af hinandens liv uden for arbejdstiden. De har blandt andet planer om at rejse sammen i en længere periode, og det har vi spurgt lidt ind til. Det her er hvad de svarede:

“Vores venner joker tit med, at vi nærmest er som kærester, så meget vi betyder for hinanden og fylder i hinandens liv.

Da vi startede i OLIOLI, tror jeg ingen af os havde regnet med, hvor stor en indflydelse det ville have på vores hverdag. Det er helt vildt at kigge tilbage og se, hvor anderledes vi begge var for godt snart 2-3 år siden. Jeg husker tydeligt første gang, Melanie og jeg mødte hinanden, det må være lidt over 2 år siden nu. Hun havde prøvevagt på Trianglen, hvor jeg stod bag baren. Nogle måneder efter var vi begge med til at åbne den nye bar i Vanløse, hvor vi stod sammen flere gange om ugen i flere måneder over sommeren. Det var her, vi faktisk begyndte at ses uden for arbejde også. Så skulle Melanie ud at rejse, og da hun kom hjem, tog vores venskab først rigtig fart. Vi blev hurtigt gode venner og var sammen flere gange om ugen.

Jeg tror, det er vigtigt at kunne lave alt sammen, når man skal ud på en længere rejse. Hvis vi ikke kunne slappe af i hinandens selskab eller sige, når man synes, den anden er irriterende, så tror jeg hurtigt, det kan blive en noget mere presset tur, end man havde håbet på.

Uanset om vi ligger derhjemme med tømmermænd en hel dag eller er på festival, har vi det altid fedest, når vi er i hinandens selskab. Jeg tror også, at det har gjort, at vi hurtigt er blevet så tætte. Vi har det altid godt sammen. Vi er dem, vi helst vil græde sammen med, og dem, vi griner mest sammen med.

Det har altid været vores drøm at tage på en længere rejse sammen, og da vi alligevel laver alt sammen, gav det bare mening, at det også skulle inkludere en rejse. Vi har begge tidligere været i Asien, men vi har altid haft en drøm om at besøge Mellem- og Sydamerika. (Karlas forældre har rejst i Sydamerika i mange år, så det har altid været en drøm for hende at besøge de steder, hun har hørt om hele sit liv). I december fik vi så et tilbud, vi ikke kunne sige nej til, og besluttede os for at tage af sted.

Vi tog egentlig af sted for at lave frivilligt arbejde i Peru, men besluttede os hurtigt for også at besøge flere lande, nu hvor vi alligevel skulle af sted. Det endte med en rejse på 3,5 måned, hvor vi størstedelen af tiden skal være i Peru, men også besøge 5 andre lande - Brasilien, Bolivia, Guatemala, Belize og Mexico. Vi har endnu ikke planlagt så meget, men vi ved, at vi skal arbejde med mennesker i Peru, vandre i Andesbjergene, bestige vulkaner i Guatemala, se saltørkenen i Bolivia og svømme med rokker i Belize. Derudover skal vi selvfølgelig bade, surfe, spise god mad og opleve kulturen. Én ting er sikkert - vi glæder os helt vildt til at se, hvad alle landene har at byde på!”