Gå til nyhedsoversigt

Skarp på banen og bag baren

Sig hej til Sofia! Hun er 19 år og står normalt bag baren på Sønder Boulevard. Når hun ikke er bag baren har man tidligere kunne finde hende på basketbanen, men ikke længere. Bolden er blevet udskiftet med en ny hobby, og det har vi spurgt lidt ind til. Dette var hendes svar:

"Da jeg flyttede fra London til Danmark var min nabo en gammel landsholdspiller/træner. Han motiverede mig til at deltage til en træning da jeg var 12 år, og det viste sig åbenbart at min højde ikke var en ulempe. Jeg blev udtaget første gang til landsholdet da jeg var 14 og var med på alle ungdomslandshold op til u18. Mit baskethold har også været Danmarksmestre og nordiske mestre, så det nemt at sige basket har fyldt en del i mit liv. Det har været med til at skabe nogle helt fantastiske oplevelser som at vinde Nationalmesterskabet og spille mod de bedste lande til EM. Oplevelserne har været så fede, men er blevet nødt til at gå på en længere pause for at få lidt perspektiv. Da det har fyldt så meget i min hverdag har jeg egentlig ikke haft så meget tid til at opleve alt det jeg ville f.eks. som at prøve en masse nye sportsgrene, nye hobbyer eller mit arbejde. Heldigvis har Oli virkelig været gode omkring planlægning af mine vagter som er afhænglig af mit træningsskema som ofte ændrer sig.

En af de ting som jeg har haft mere tid til efter jeg stoppede til basket er at sy tøj. Jeg har stort fokus indenfor bæredygtighed og anvender kun gammelt tøj og reststoffer. Det gør det lidt sværere men også sjovere. Jeg poster alle mine kreationer på insta og holder det lidt som min dagbog/portfolio til det jeg har lavet.

Da modebranchen er en af de største syndere til klimaet vil jeg gerne gøre mit for, at vise man ikke har brug for at bruge dyre ressourcer som ødelægger planeten for at skabe noget sejt tøj. De materialer jeg bruger allermest er tøj som er gået i stykker og som ingen ville bruge. Jeg syr ikke ud fra mønstre men ud fra ting som ville minimere spild. Det er faktisk Oli som har gjort mig opmærksom på at det er vigtig at få den allersidste dråbe dressing og at det gør en forskel. Det samme går med at sy med materialer."

Hvis man har lyst til at se mere til Sofias tøj, så kan man finde hendes instagram her: Elektrawhite