Gå til nyhedsoversigt

TAK FOR FEM ÅRS FEST

I dag fylder OLIOLI Poké Bar 5 år og sikken rejse!! I den anledning har vores direktør og medstifter, Nicolai givet et lille skriv:


"Det startede med en idé tilbage i 2016, som jeg fik af en veninde: “Poké bowl. En blanding mellem sushi og salat, det smager helt vildt godt og man kan blande sin egen”. To uger senere dukkede det op i udforsk på Instagram (længe leve algoritmer) og her var jeg solgt. 


Der var ingen tvivl om at det var Frederik Johansen som skulle være min partner og det sagde han heldigvis ja til i sekundet der blev spurgt. 


Vi skrev en forretningsplan på 60 sider, tog til London for at få inspiration (pengepungen rakte ikke til Hawaii) og så var det ellers i gang.

Jeg trak maksimumbeløbet på SU-lån og på alt vi ellers kunne skrabe sammen. Det var dog ikke nok til at åbne en OLIOLI, og som 21 og 22 årig er det ikke nemt at få bevilliget et lån, men efter fire afvisninger hos forskellige banker, så mødte vi Nikolaj Sørstrup Jørgensen i Nordea og han så heldigvis et lys i os. Nikolaj - vi skylder dig alt for at tro på os! 


Det har bestemt ikke været en nem rejse. Det har krævet måneder hvor vi har arbejdet 80-100 timer om ugen, jeg har skrevet mit bachelorprojekt på to døgn i mellemtiden, haft overvejelser om at flytte hjem igen eller låne penge fra venner og familie for at kunne betale lønninger og husleje til, at have mødt alverdens udfordringer som man ikke kunne forestille sig. 

For ikke at snakke om halvdelen af vores levetid under COVID-19 og nu en recession. 


Men igennem alt, så er vi her stadig 5 år senere. For i vores forretningsplan står ambitionerne også skrevet; vi vil være en stor kæde, være danmarks bedste arbejdsplads og skabe glæde verden over. Og det vil vi fortsat arbejde på. 


For trods udfordringer, så har det også været de vildeste og bedste 5 år i mit liv.


Vi har skabt en virksomhed, der har høj kendskabsgrad i København, genererer snart et tre-cifret millionbeløb i årlig omsætning, har snart 14 barer med en i Aarhus, fået dygtige investorer ombord og forhandlet lejekontrakter med nogle af landets største. Men vigtigst af alt, at vi tæller 200+ unge medarbejdere, som vi har kunne give forskellige jobmuligheder, HD uddannelser, faglige kurser og ikke mindst, oplevelser for livet. 

Og det er jeg evigt taknemmelig for. 


De fleste som kender Frederik og jeg ved, at vi ikke er meget for at søge medielys. Vi har “desværre” en tendens til at tro, at intet af hvad vi har gjort eller opnået, har været godt nok endnu. Nok forbi at ambitionerne er så høje. 


Men jeg håber alligevel at dette opslag kan motivere en masse unge til at tro på sig selv og det du gør. Lad ikke et nej pille dig ned. Omend, så gør dit forarbejde og tænk grundigt i dine beslutninger for ellers kan det også koste dig dyrt på alle parametre. 

Og til generationen over den nye - hav tillid til os unge. Hvis vi har gjort vores forarbejde, så kan der sagtens komme noget godt ud af det, trods vores alder.


Tusind tak til alle som har støttet os på den ene eller anden måde. Det betyder meget mere for os end I tror."